Milyen új csaptelepet érdemes venni? Hogyan válasszunk új csapot magunknak?

Egy átlagos háztartásban szerencsére nem sokszor kerül sor új csaptelepet vásárlásra.

Mikor is vásárolunk csaptelepet?

Felújításnál, építkezésnél, vagy új vizes helyiségek kialakításánál, vagy ha a régi szeretett csapunk javíthatatlanul elromlik.
Mikor egy csap megvásárlása mellett dönt javasoljuk, vegye figyelembe, hogy ez mindig egy hosszú időre szóló döntés. Egy jó csaptelep esetében a  minőség, a hosszú élettartam, az ergonomikus kialakítás naponta akár többször is megtérülő befektetés!
Egy helyesen kiválasztott és felszerelt  csap többi évig is velünk lehet és segítséget nyújthat nekünk a mindennapokban, ugyanakkor egy rossz választás sok bosszantó pillanatot okozhat életünkben.

Egy jól működő, minőségi és formatervezett csaptelep nemcsak  kényelmet és esztétikus kinézetet jelent Önnek. Évente akár  tízezres nagyságú lehet a jó választás miatti megtakarítása is!

A kínálat, a választék, a lehetőségek még csapvásárlásban is határtalanok.  Az ember már egy kisebb boltban is óriási választékkal találja szemben magát.

Mi alapján döntsön, hogy válasszon? Az olcsóbb jobb vagy a drágább? A szürke vagy a fehér? Az egykaros, vagy a  kétgombos?

15 dolog – amire jól teszi ha figyel amikor csapot vásárol

  1. Felújítás, új kialakítás esetén a csaptelepet akkor kell kiválasztani, ha már tudja, hogy milyen mosdó kerül felszerelésre. Nem minden csaptelepet lehet minden mosdóhoz/mosogatóhoz,/kádhoz felszerelni.
    pl. egy mai divatos tál mosdóhoz nem lehet a régi hagyományos rövid szárú csaptelepet választani.

Vizsgálja meg, ha szükséges vízszerelő bevonásával, hogy milyen típusú csapot lehet egyszerűen nagyobb beavatkozás nélkül felszerelni az Ön által kinézett helyre.

2. A választott csaptelep műszaki adatai, beszerelésének módja, és formai kialakítása befolyásolhatják a kivitelezés módját, és az esetleges utólagos módosítások miatt megnövelhetik a költségeket és a munka idejét.

3. Még a vásárlás előtt döntse el az otthona melyik helyiségében és milyen céllal szeretné használni. Használat módjától függően megkülönböztetünk:

  • kád, zuhany, mosdó csaptelep
  • konyhai vagy mosogató csaptelep
  • KMT – azaz kád mosdó csaptelep
  • és bidé csaptelep
  • bojler csaptelep
  • orvosi csaptelep

 

Attól függően ugyanis, hogy hol használná a csaptelepet más és más típusok, formák és működési tulajdonságok közül választhat. A mellékhelyiségekben nagyon gyakori a kizárólag hideg vizes csaptelepek, a konyhákban gyakran kerül kiválasztásra kihúzható zuhannyal kiegészített mosogató csaptelep. A fürdőszobai zuhany csaptelepek és mosdó csaptelepek között pedig kedvére válogathat a széles választékból.

4. Gondolja végig, hogy hányszor fogja használni egy nap és mennyi időre tervez Vele.
Ha napi szintű használatra tervezi érdemes strapabíróbbat válszatani, hiszen csak gondoljon bele, egy átlagos háztartásban is elhasználunk havonta 3000-4000 vizet, számolja ki, ha egy csaptelepet csak 5 évre vásárolunk is  ebből az elhasznált több ezer literből minimum 15-20000 liter ezen a csaptelepen fog kifolyni!

5. Határozza meg melyik stílus, szín, design az ami megfelel az Ön elvárásainak.

Mint minden más ami az Ön otthonában van, a csaptelepek is fontos szereplői életünknek. Nap mint nap használja, látja, fontos hogy igazodjon a többi berendezéshez, az Ön ízléséhez.

6. Milyen típusú csapot szeretne?

hagyományos tekerőgombos? könnyen kezelhető egykaros? modern termosztátos? esetleg infra?

Amelyik használattól függően Önnek a legpraktikusabb és legegyszerűbb.

Hagyományos tekerőgombos: A meleg és hideg víz kinyitása külön külön gombbal történik, Ön állítja be a két gomb tekergetésével a megfelelő hőmérsékletet.

Egykaros csaptelepek:  a hőmérsékletet gyorsabban tudja beállítani, a csap kinyitás elzárás sokkal egyszerűbb ha épp tele van a keze egy egyszerű könyökmozdulattal, akár alkarral is kinyithatóak.

Modern termosztátos: Magas minőségű csaptelepek, amelynél a szükséges vízhőfok beállítása már egy beépített termosztát segítségével történik. Több gyártónál is találhatunk már ilyen megoldású csaptelepeket  mi most a Ravak oldaláról ajánlunk Önnek egy kis leírást

Infra csapok:  Általában irodaházakban, éttermekben találkozhatunk ezekkel a csapokkal, kezelhetősége egyszerű, néha mégis nehézségekbe ütközik, ha nem egyértelműen van jelezve hol is található az infra, illetve mennyi ideig is folyik a víz amit használni szeretnénk.  Nagy előnye azért is a forgalmas helyeken van, mert csökken a különböző szennyeződés, fertőzés veszély azáltal, hogy  a csaptelepeket nem szükséges a hagyományos módon nyitni/zárni.

7. Döntse el mennyi pénzt szeretne csaptelepre költeni. A lehetőségeknek és az áraknak csaptelep vásárlásban sincs határa, így fontos, hogy meghatározzon egy összeghatárt amin belül nézelődik. Itt is mint minden másban javasoljuk, hogy NE kizárólag a termék ára alapján válasszon. Viszont ha tudja mennyi pénzt szeretne rászánni csökken a kínálat nagysága és könnyebb lesz választania a hatalmas kínálatból.

8. Ismerkedjen a kínálattal, nézze meg több gyártó termékeit is, előfordulhat, hogy a döntés pillanatában drágábbnak tűnő csaptelep az Ön részére hosszútávon komfortosabb és költségtakarékosabb lesz.
Ha teheti ne csak online nézelődjön. Nézzen körül boltokban, fogja meg a kiválasztott terméket, nézz meg a súlyát, fogását, anyagát.

9. Ha tudja hasonlítsa össze az azonos kategóriájú csaptelepek súlyát is. Persze nem szükséges grammra pontosan tudni, de ha érezhető a különbség az már elgondolkodtató lehet.Egy átlagos csaptelep esetében sokszor már a súly is eldöntheti a csaptelep minőségét. Hiszen egy jó termék, mely minőségi  és időtálló anyagból készül egyértelműen súlyosabb mint kevésbé jól kivitelezett társai.

10. Mennyi garancia jár a termékhez, mire terjed ki a garancia?
egyéb: a legtöbb csaptelep esetén a garancia csak úgy érvényes, ha megfelelő szűrővel eláttot sarokcsap vagy kp-i vízszűrő legyen a lakásban

11. Még vásárlás előtt kérdezze meg vízszerelőjét vagy vásárlás alatt az eladót arról, hogy  a kiválasztott márkáról amit választott, illetve annak a javítási, alkatrész utánpótlási lehetőségeiről! Az alkatrész utánpótlás, a javítási lehetőségek évekkel hosszabbíthatják meg egy csaptelep élettartamát.

12. Gondolja végig eddig használt csaptelepeinél mivel volt elégedett? Ezekhez a tulajdonságokhoz az új csap esetén is érdemes ragaszkodnia

13. Volt olyan ami bosszúságot okozott? Pl: a wc-ben csak hidegvizes csaptelep került beszerelésre, ezért keveset használták? A fürdőben túl alacsonyan volt a csaptelep és fogmosáskor nagyon le kellett hajolni?  A mosogató tálcába a csaptelep miatt nem fért be egy magasabb lábos? Vagy állandóan felcsapott a víz? Szinte már minden zavaró tényező megszüntetésére van lehetőség.

14. Végleges döntés előtt mindenképp végezzen ár összehasonlítást a többi hasonló tulajdonságokkal rendelkező termékkel. Gyanúsan olcsó vagy túl drága a kiválasztott termék? Nézzen utána hogy miért térhet el az ára ennyire a kategóriában hasonló társaitól.

15. Szerelési, választási döntésben érdemes kikérni vízszerelő véleményét, tanácsát. Egy tapasztalt szakember már több száz vagy akár ezer csaptelep felszerelésében is közreműködött, sokféle típussal találkozott, meghatározó véleménye van a csaptelepek működéséről.

Ha kérdése van, csapcseréhez keres szakembert ne habozzon! Hívja  mikimester vízszerelőit, vízvezeték szerelésben, csapjavításban és cserében évtizedes tapasztalattal rendelkezünk!

Szereltünk már csapokat társasházakban, régi bérházakban, új és használt családi házakban, kertben, irodában, lakásban, étteremben és fürdőben is.

Vegye fel velünk a kapcsolatot még ma az alábbi linkre kattintva:

mikimester vízszerelő kapcsolat 

Tel: 0620 549 9584

Vagy írjon nekünk:

Online érdeklődés

Főoldal