Konvektor, gázkészülék szerelés, javítás, karbantartás

Őrláng elalszik? Gázkészülék nem gyullad be?Gázszagot érez?

Konvektorjavítás – gázszerelés, gázkonvektor karbantartás, átvizsgálás

Konvektor javítás - gázszerelésHibás gázkészülék, gázkonvektor, javítás szerelés:

mikimester: 0620-549 9584

 

Egy gázkészülék, gázkonvektor életében többféle hibalehetőség is adódhat. Télen a konvektoros lakásokban akár már egy konvektor meghibásodása is komoly hőmérséklet csökkenést eredményezhet a lakásban, egy családi ház fűtésében még inkább!!

Minden meghibásodásra utaló jelet vegyen komolyan!

Mik lehetnek ezek a hibák konvektoros fűtés esetén?

Leggyakrabban előforduló hibajelenségek gázkonvektorok esetében:

  • Erős gázszag jelentkezik!
  • nem ég az őrláng, vagy az őrláng sárgán ég
  • az őrláng elalszik
  • kormol a készülék
  • nem gyullad be, nem tudja a konvektort begyújtani
  • nincs szikra begyújtáskor
  • nem jön gáz a gázkészülék begyújtása közben
  • konvektor kikapcsol

 

Ilyen esetekben hívja gázkészülék szervízünket ! Gázszerelői csapatunk várja hívását!  Tel: 0620-549 9584

Szerelési, javítási munkákban egyeztetnek Önnel, a hiba alapján megbeszélnek egy időpontot, egy becsült munkaidőt és az esetleges szükséges anyagok listáját árát.

Az egyeztetés történhet telefonon, de a pontos hibamegállapítás, a tényleges alkatrész szükséglet, és a munkadíjról történő előzetes tájékoztatás mindig a helyszínen még a munkavégzés megkezdése előtt megtörténik!

Konvektorok tisztítása,karbantartása, ellenőrzése
szakszerű átvizsgálás:

Évente egyszer javasoljuk még a konvektor bekapcsolása vagy a gázkonvektor begyújtása előtt ellenőriztesse gázkészülékét!

Amennyiben bekapcsoláskor ezt nem tette meg, akár ma is hívhat minket egy szükséges tisztítás gázkészülék karbantartás elvégzésére!

Ha hibát tapasztal működés közben, mindenképp keresse szakértő kollégáinkat a konvektor mielőbbi javítása céljából!

Konvektor ellenőrzése, átvizsgálása

Gázszerelőink a gázkonvektorok átvizsgálása esetén minden esetben alaposan, szakszerűen járnak el. Javasoljuk, hogy konvektorait évente egyszer mindenképp nézesse át szakemberrel.

Az átvizsgálás során megállapítjuk műszer vagy hab segítségével, hogy szivárog-e a készülék, ellenőrizzük az égéstermék visszaáramlást, hogy megfelelően, szépen ég-e a gázkonvektor őrlángja, illetve lángja.

Fontos:
Az átvizsgálás során a gázszerelő feladata megállapítani, hogy a gázkészülék megfelelően működik-e, alkalmas-e folyamatos és a biztonságos üzemeltetésre. Amennyiben bármilyen eltérést tapasztal, megállapítja a szükséges karbantartási, tisztítási, javítási munkákat. Erről Önt minden esetben tájékoztatja.

Konvektor tisztítása, karbantartása

A konvektorok esetében tisztítás akkor szükséges, ha nem tökéletes a készülék égése. konvektor javítás - gázszerelésEzt minden esetben ellenőrizzük, majd először kitisztítjuk a gyújtólángot majd ha szükséges a főégőt is. Cél hogy tisztán és szépen égjen a láng.

Amennyiben a gázkészüléken belül a  konvektor fémdobja már elkormolodott  (vastagon áll belül a fekete korom) tapasztalataink szerint a konvektor cseréje szükséges. A túlzott kormolódás elkerülhető az évenkénti ellenőrzéssel és tisztítással.

Nyugodtan mondhatjuk, hogy a rendszeres karbantartás és tisztítás meghosszabbítja a gázkonvektor várható működési idejét.Ezért ezt tanácsoljuk Önnek is mindenképp amennyiben egy vagy akár több konvektor is van lakásában, házában, irodájában.

 

Konvektor javítás – gázszerelés Milyen gázkonvektorokkal  foglalkozunk?

Javítunk, szerelünk parapetes (falon kívüli) és kéményes konvektorokat is. Öntött vas konvektorokat illetve lemez konvektorokat, hagyományos és látványkonvektorok esetében is hívhat Bennünket.

Konvektor márkák:

Fég: f8.50, Gf35, Gf25,  Gf40, Gf30, Zeusz, Vara-fég standard, Vara-fég basic, Vara-fég exclusive

Lampart: Lb sorozat,Gála elegance, Gála Classic, Gála Vision

 

Tisztítás, karbantartás és javítás után minden esetben bekapcsoljuk a készüléket. Ellenőrizzük a konvektor működését majd egy ismételt átvizsgálásra kerül sor.

 

Várjuk hívását! Segítünk!

Tanácsadás és időpont egyeztetés:

Mikimester:  0620-549-9584mikimester
e-mail: mikimester@mikimester.hu

kiszállási infomatrica