Régóta vártuk már a meleget, a nyarat és végre úgy néz ki megérkezett:)) Az előrejelzések alapján pedig tartósan Velünk is marad:)

Minden nyáron a kertek, teraszok elengedhetetlen kellékei a vizes eszközök.  Hiszen a nagy melegben nagyon jó esik megmártózni egy vizzel telt medencében, esetleg egy gyors zuhanyt venni, vagy átmenni egy párakapu alatt egyszer-kétszer- százszor:)))

A három közül, talán a leghatásosabb és legkevesebb vízzel jár a párakapu. A gyerekek is nagyon nagyon élvezik. Sikítva, kacagva szaladnak át alatta:)

Mint minden kerti vizes fürdési lehetőségnél figyeljen oda,  hogy a medence, zuhany vagy párakapu közeli helyek csúszásmentesen legyenek kialakítva.

Sok padlólap lesz balesetveszélyes vizesen, egyik másik annyira csúszik, hogy már egy csepp víztől is hatalmasakat lehet esni rajta!

Mi a jó megoldás?

  • játszótéri járólapok a medence, a zuhany alá vagy a párakapu köré
  • egyszerűen a kertben elhelyezni, így a füves részek megfelelően biztonságosak:)
  • raklapból kilépőt építeni
  • fából kialakított kilépőt építeni
  • egyéb gumi, fa vagy természetes közeg

 

Körbenéztünk és összeszedtünk Önnek azokat a webáruházakat, weboldalakat melyek mindhárom otthoni hűsítési technikára kínálnak jó megoldásokat, ötleteket.

Kerti medence:

Az egészen kicsiknek valótól a valódi úszómedencéig bármire van már lehetőségünk, most mi a felfújható  medencék hatalmas választékából készítettünk Önnek egy kis  összeállítást:

  1. Bébi pancsolók és gyerekmedencék

 

Már az egész kicsiknek is jól esik fürdőzni a nagy melegben. Fontos hogy őket 11-15 óra között tényleg ne vigyük ki a napra a többi időben is csak gyermekeknek készült magas faktorszámú naptejjel bekenve.  A kicsik érzékeny bőrének még nagyon ártalmasak lehetnek a nyári napsugarak.

Szerencsére már nagyon sok gyártó készít kifejezetten kicsiknek való, fedett kismedencéket – pancsolókat – amiben ők boldogan és biztonságosan ellubickolnak akár egész délután:

Találnak ilyen medencéket az alábbi oldalakon is:

http://medenceorias.hu/termekek/pancsolo-medencek/c/109

http://medenceorias.hu/termek/bestway-pancsolo-naptetos-142-x-86-cm

https://www.mall.hu/gyerek-medence-jatek

http://www.strandcikk.hu/kat/Medence/Bebimedence_pancsolo

https://aqualing.hu/kategoria/34-gyermek-pancsolok

2.  Felfújható medencék

A kerti, egyszerűen felállítható medencék választéka hatalmas. Meg sem próbáljuk mindegyiket összeszedni Önnek.

A nagy és ismert márkákkal mint pl. az Intex vagy a Bestway sok helyen találkozhat.  Több medence fajtát árulnak a nagy bevásárló áruházak is pl. az Auchan vagy a Tesco, esetleg a barkácsáruházak mint a Praktiker.

Ajánlunk egy-két olyan weboldalt ahol annyira széles a kínálat, hogy biztosan Ön is megtalálja az Önnek megfelelőt:

http://medenceorias.hu/termekek/puhafalu-medencek/c/105

http://www.medence.net/kerti-medence/felszini-kerti-medence/puhafalu-kerti-medence

A felfújható medencék nagy előnye, hogy könnyen és gyorsan felállíthatóak, többféle alakban, méretben és magasságban kaphatóak. Fontos hogy olyat érdemes venni, aminek a vizét lehet tisztítani, azaz a medencén már van kialakítás a víz folyamatos szűréséhez és tisztításához.

A rendszeresen szűrt és tisztított medence akár egész nyáron jó társa lehet a hűsölésben:)

3.Kerti zuhany:

A kerti fürdés, a kerti zuhanyzás inkább egyszeri hűsítő. Más a hatása mint egy medencének.

Ha egész napos feladatai  vannak a kertben, vagy csak napozás, pihenés közben gyorsan és egyszerűen hűsítené magát, ideális választás a kerti zuhany.

A nagy forróságban is tartós frissülést okoz és egy igényesen kialakított, a ház hangulatához illő kinti zuhanyzó kertünk ékességi is lehet.

Az alábbi oldalon nagyon jó ötleteket talál kerti zuhany kialakítására:

Ready for a Splash? 32 DIY Outdoor Shower Ideas

Ha Önmaga készítené remek ötleteket talál a Pinterest-en is, ha viszont egy kész azonnal üzembe helyezhető kerti zuhanyra vágyik nézzen szét az alábbi oldalak egyikén:

http://kulteributorok.hu/kerti-zuhanyzok-118

http://tokyosolar.hu/Szolar-termekek-napenergia-termekek/kerti-zuhany-solar-zuhany.html

http://www.solartrade.hu/medence-futes/szolar-kerti-zuhany/

 

4. Párakapu

A párakapu hihetetlen jó megoldás a forróságban. Egyszerre ötvözi a kikapcsolódást és a lehűlést úgy hogy igazából nem is leszünk vizesek:)

Ha nincs ideje, vagy egyszerűen nem szeret sokat üldögélni a medencében, ha épp nem strandolni vágyik csak egyszerűen kis hűsítésre,  akkor a párakapu a legjobb megoldás.

Akár át is mehet alatta többször, vagy felfogathatja egy napernyőre és így alatta ülve kellemes hűsítő pára öleli Önt körül.

De ha párakaput épített, tegyen alá egy nyugágyat és pihentető kikapcsolódásban lehet része:)

Párakapu szett sok helyen kapható már:

https://www.agrowebshop.hu/index.php?oldal=lista&katid=171&rendez=&keres=&gyarto=&cimke=&nezet=&osszes=&start=0&gclid=Cj0KEQjw9YTJBRD0vKClruOsuOwBEiQAGkQjPxRCSM0u5rS7xNCjHexragmL0xoY4cNpK7ydS9GQBGsaAi1r8P8HAQ

http://www.emag.hu/frissito-szett-parakapu-vizpermet-10-meteres-hosszusagban-on-109/pd/DNFBR3BBM/

Akár a legközelebbi barkácsboltban is beszerezheti a hozzávalókat.

Ön melyiket választotta?  Jó hűsölést kívánunk Önnek a most következő nyári hónapokban:)