Házépítőknek

Ha házépítésbe kezd, új ház építésén, építtetésén gondolkodik, mindenképp fontos a tervezés.

Megvan már a telek, ahová új otthona épülni fog, mi a következő lépés?

 

Mindenkinek aki ház építésén gondolkodik jó szívvel ajánljuk az Építem a házam közösség könyveit.

Letölthető ingyenes Útmutató az Építem a Házam könyvsorozat alkotóitól:

Jótanácsok az első lépésekhez házépítőknek  – KATT IDE!

Építkezés előtt mindenképp informálódjon. Hallgassa meg azon ismerősei ajánlásait, tapasztalatait akik már építkeztek, de számtalan jobbnál jobb házépítéssel foglalkozó oldalt talál az interneten is. 

Tervezés, költségvetés készítése

Fontos, hogy olyan tervezőt válasszon,  aki az Ön igényeinek figyelembevételével tervezi meg álomotthonát.

A minőségi, testreszabott, költségoptimalizált terv hosszú évekre biztosítja, hogy otthona ne csak szép, hanem kényelmes, biztonságosan és költséghatékonyan működő és praktikus is legyen!

TIPP:  Mondjuk el pontos, részletes és mindenre kiterjedő elképzeléseinket, de a tervezést hagyja meg a tervezőnek.

Ha kiválasztott egy jó szakembert és  úgy döntött megbízik benne, akkor fontos, hogy a terv elkészítésében is hallgasson rá, bízzon meg tanácsaiban.

+1 JÓTANÁCS:   A tervezők lehetőségei széles skálán mozognak anyagiak terén is.

Mindenképp mondja el neki a rendelkezésre álló költségkeretet, hogy tervezéskor, az anyagok kiválasztásakor ezt figyelembe vegye.

FONTOS: Egyszerűbb tervek kivitelezése általában  költséghatékonyabb, de nem feltétlen rosszabb minőség.  Egy jó tervező egyszerre veszi figyelembe a rendelkezésre álló keretet és a jövőbeni költségoptimalizálási lehetőségeket, illetve az Ön  igényeit.

 

 

Generálkivitelező vagy külön szakember csapat minden munkára?

Mindkettő jó lehet.

A generálkivitelező előnye, hogy leveszi az Ön válláról a szervezési feladatokat, viszont a kivitelezés során nem Ön választja ki, hogy milyen szakemberek valósítják meg az Ön elképzeléseit, hanem  kizárólag a generálkivitelezővel áll majd szerződéses kapcsolatban, aki saját szakember csapattal vagy alvállakozókkal  dolgozik együtt.

Külön szakemberek esetén –minden szakemberrel külön tárgyal, egyezteti a munkavégzési sorrendeket, tartja a kapcsolatot a szakemberek között.

Itt minden esetben minden szakemberrel külön szerződést szüksége kötnie.

TIPP: Kombinálhatja is a kettőt!

Van olyan szakember akit ajánlottak Önnek?  Akkor bízza meg a munkával. A generálkivitelezővel pedig állapodjon meg a többi szükséges munkára, és ezt foglalják majd a szerződésben.

+1 JÓTANÁCS:  Mindig ellenőrizze az építkezést, járjon ki rendszeresen a helyszínre, egyeztessen a szakemberekkel, bármilyen kérdése van tegye fel még időben, így ha időközben kiderül, hogy valamit máshogy szeretne, akkor még nem okoz pluszmunkát a megvalósítása.

FONTOS:  Bármelyik lehetőséget is választja minden esetben készüljön vállalkozó szerződés – árakkal, időpontokkal, fizetési ütemezéssel, átadással, nagyobb munkák esetén – akár jogi szakember bevonásával is. 

Teljeskörű ügyintézés a tervezéstől az átadásig!

Kérdése van?  Hívjon minket!

 

+36 20 549 9584

 

Hétfő-Péntek:  8-17 óráig

Írjon nekünk most!

Egyedi árajánlatot kérne?

írjon nekünk!