Házépítőknek

Ha házépítésbe kezd, új ház építésén, építtetésén gondolkodik, mindenképp fontos a tervezés.

Megvan már a telek, ahová új otthona épülni fog, mi a következő lépés?

 

Mindenkinek aki ház építésén gondolkodik jó szívvel ajánljuk az Építem a házam közösség könyveit.

Letölthető ingyenes Útmutató az Építem a Házam könyvsorozat alkotóitól:

Jótanácsok az első lépésekhez házépítőknek  – KATT IDE!

Tervezés, költségvetés készítése

Fontos, hogy olyan tervezőt válasszon,  aki az Ön igényeinek figyelembevételével tervezi meg álomotthonát.

A minőségi, testreszabott, költségoptimalizált terv hosszú évekre biztosítja, hogy otthona ne csak szép, hanem kényelmes, biztonságosan és költséghatékonyan működő és praktikus is legyen!

TIPP:  Mondjuk el pontos, részletes és mindenre kiterjedő elképzeléseinket, de a tervezést hagyja meg a tervezőnek.

Ha kiválasztott egy jó szakembert és  úgy döntött megbízik benne, akkor fontos, hogy a terv elkészítésében is hallgasson rá, bízzon meg tanácsaiban.

+1 JÓTANÁCS:   A tervezők lehetőségei széles skálán mozognak anyagiak terén is.

Mindenképp mondja el neki a rendelkezésre álló költségkeretet, hogy tervezéskor, az anyagok kiválasztásakor ezt figyelembe vegye.

FONTOS: Egyszerűbb tervek kivitelezése általában  költséghatékonyabb, de nem feltétlen rosszabb minőség.  Egy jó tervező egyszerre veszi figyelembe a rendelkezésre álló keretet és a jövőbeni költségoptimalizálási lehetőségeket, illetve az Ön  igényeit.

Generálkivitelező vagy külön szakember csapat minden munkára?

Mindkettő jó lehet.

A generálkivitelező előnye, hogy leveszi az Ön válláról a szervezési feladatokat, viszont a kivitelezés során nem Ön választja ki, hogy milyen szakemberek valósítják meg az Ön elképzeléseit, hanem  kizárólag a generálkivitelezővel áll majd szerződéses kapcsolatban, aki saját szakember csapattal vagy alvállakozókkal  dolgozik együtt.

Külön szakemberek esetén –minden szakemberrel külön tárgyal, egyezteti a munkavégzési sorrendeket, tartja a kapcsolatot a szakemberek között.

Itt minden esetben minden szakemberrel külön szerződést szüksége kötnie.

TIPP: Kombinálhatja is a kettőt!

Van olyan szakember akit ajánlottak Önnek?  Akkor bízza meg a munkával. A generálkivitelezővel pedig állapodjon meg a többi szükséges munkára, és ezt foglalják majd a szerződésben.

+1 JÓTANÁCS:  Mindig ellenőrizze az építkezést, járjon ki rendszeresen a helyszínre, egyeztessen a szakemberekkel, bármilyen kérdése van tegye fel még időben, így ha időközben kiderül, hogy valamit máshogy szeretne, akkor még nem okoz pluszmunkát a megvalósítása.

FONTOS:  Bármelyik lehetőséget is választja minden esetben készüljön vállalkozó szerződés – árakkal, időpontokkal, fizetési ütemezéssel, átadással, nagyobb munkák esetén – akár jogi szakember bevonásával is. 

Teljeskörű ügyintézés a tervezéstől az átadásig!

Kérdése van?  Hívjon minket!

 

+36 20 549 9584

 

Hétfő-Péntek:  8-17 óráig

Írjon nekünk most!

Egyedi árajánlatot kérne?

írjon nekünk!