Gázkonvektor csere, új konvektor beépítés és beüzemelés

konvektor csere  Új vagy használt konvektor vásárlását tervezi?

Vásárlás előtt nézze meg és írja fel a jelenlegi gázkészüléke adatait:

 • gázkonvektor márka  (pl. Fég)
 • gázkonvektor típus     (pl. F850´)
 • konvektor kimenet (parapetes vagy kéményes)

Már a vásárlás előtt számíthat Ránk is!  Javasoljuk, hogy amennyiben bizonytalan a kiválasztott gázkonvektor megvásárlásával kapcsolatban, még a vásárlás előtt kérje szakember tanácsát!

Már megvásárolta használt és/vagy felújított konvektorát vagy új gázkészülékét? Gázkonvektor csere

Új konvektor vásárlása után fontos a megvásárolt gázkészülék szakszerű, gázszerelő szakember által történő  felszerelése és beüzemelése.

Cégünk a mikimester gázszerelő szakemberei a gázkonvektor felszerelésekor az új készüléken is műszeres vizsgálatot végzünk, ellenőrizzük az égéstermék áramlását.

Kéményes készülék – kéményes konvektor cseréje esetén:
FONTOS INFORMÁCIÓ AZ ÖN SZÁMÁRA:

Kéményes konvektor esetén mindenképp szükséges kéményseprő szakvéleményt is kérni! A kéményes gázkészülék csak ezután üzemeltethető teljes biztonsággal!

Vigyázzon magára és családjára a gázkészülékek üzemeltetésekor mindig legyen elővigyázatos és kérdés esetén kérje gázszerelő szakember tanácsát!

Gázkonvektor csere, új konvektor beépítése és ehhez  kapcsolódó plusz szolgáltatásaink:

 • Gázszerelőink tanácsot adnak a megfelelő gázkonvektor kiválasztásához
 • Amennyiben kéri a konvektor és  a beépítéshez szükséges alkatrészek áráról történt  előzetes egyeztetés után meg is vásároljuk Önnek és otthonába szállítjuk.
 • A konvektor beépítéshez,beüzemeléshez, felszereléshez szükséges egyéb anyagokat is magunkkal visszük.
 • Amennyiben szükséges és lehetséges – egyes esetekben pl. a ház kialakítása miatt már nem engedélyezik- az új konvektor beépítéséhez a meglévő parapet helyének módosítása, változtatása (a meglévő konvektortól eltérő típusú parapetes készülék esetén előfordulhat) – az új parepet helyét kialakítjuk, a szükséges átalakítási munkákat elvégezzük.
 • Az új konvektor beépítése után a gázkészüléket bekapcsoljuk, ellenőrizzük a működést és műszeres vizsgálatot végzünk.
 • Az elvégzett munkára garanciát vállalunk
 • A munkadíjról minden esetben még a munka megkezdése előtt tájékoztatjuk
 • Munkánk során odafigyelünk a minőségre, gázszerelő szakembereink tisztán, precízen és hatékonyan dolgoznak

 

A gázkonvektor működése, azaz
Miért javasoljuk, hogy vásárlás előtt jegyezze fel a jelenlegi konvektora adatai?

A különböző márkájú és típusú gázkészülékek kialakítása jelentősen eltérhet egymástól. Megkülönböztetünk parapetes és kéményes gázkonvektorokat. A típus határozza meg a konvektor méretét is, a méret pedig nagyon fontos, hiszen ez befolyásolja a kifűthető szoba/helység méretét is. Tehát hogy egy adott méretű konvektor elhelyezhető-e pl. egy 20 nm-es szobában, mert megfelelően képes azt felmelegíteni, azt a konvektor mérete is nagyban meghatározza.

Parapetes gázkészülék:

Zárt égésterű készülék. A parapet mérete, kialakítása a konvektorok típusától függően eltérhet így csere esetén előfordulhat hogy az új konvektor nem kompatibilis a régi gázkészülékhez. Ilyenkor amennyiben kialakítható, mind fizikailag, mind szükséges engedélyek szerint a gázkészülék szerelőink elvégzik a szükséges munkákat. Amiért érdemes erre figyelnie: Minden átalakítás plusz költséggel jár, mind alkatrész mind munkadíj szempontjából, ez emelheti a költségeket.

Természetesen vannak olyan típusok és márkák amik kompatibilisek egymással, ha Önnél vannak vásárláskor a készüléke adatai, akkor erről is tud  egyeztetni  az eladóval már a vásárlás alatt.

 

Használt gázkonvektort vásárlását tervezi?

Amennyiben a meglévő konvektorát szeretné lecserélni, új gázkonvektor beépítését tervezi, felmerülhet Önben, hogy  eladó gázkonvektort keres.A használt gázkészülék és az újonnan vásárolt konvektorok ára jelentősen eltérhet egymástól. Ez komoly szerepet játszhat az Ön döntésében. Használt konvektort általában már akkor árulnak ha annak leszerelése megtörtént. Így nehéz eldönteni hogy az adott készülék tényleg jó állapotú-e, működőképes, és a fontos alkatrészek mint például a hőcserélő megfelelően működik-e.

 • Amire a használt gázkonvektorok vásárlása esetén javasoljuk hogy figyeljen:
 • lehetőleg itt is figyeljen a típusra és a kompatibilitásra
 • ha van lehetősége még vásárlás előtt próbálja ki a gázkonvektort
Amennyiben használt konvektor vásárlását tervezi, hívja gázszerelő kollégáinkat, amennyiben találunk megbízható készüléket megvásároljuk és kiszállítjuk Önnek.
Várjuk hívását! Segítünk!
Tanácsadás és időpont egyeztetés:

Mikimester:  0620-549-9584mikimester
e-mail: mikimester@mikimester.hu

kiszállási infomatrica