Wc tartály javítás, csere

Wc tartály csere, javítás, szerelés

 

wc tartály és csésze csere
Wc tartály régi? Csöpög, folyik? A csésze folyamatosan szivárog?

A Wc tartályok javítása, karbantartása nagyon fontos mind működés, kinézet és vízfogyasztás szempontjából.

Egy rossz wc tartály, egy elmozdult wc csésze, állandó bosszúságot okoz, a szivárgó vizet folyamatosan takarítani kell, ezenkívül észrevétlenül megemelheti a vízfogyasztást akár 15-20 literrel is naponta!

Nagyon fontos a megelőzés, karbantartás, elavult wc tartályok esetén a csere.
Higgye el ha időben lép, pénzt spórolhat.

Mit okozhat egy csöpögő, szivárgó wc tartály?


A folyamatos vízfolyás, vízszivárgás megemeli a havi vízfogyasztás mennyiségét, és ez a vízszámla összegében is megmutatkozik!

A folyamatosan szivárgó víz, egy idő után a wc csészét is tönkreteszi,  az állandóan megjelenő vízkővel harcolhatunk, a tisztító szerek, fertőtlenítők, wc illatosítók tucatjait használjuk majd el eredménytelenül.

 Wc tartály szerelése házilag?

Csak abban az esetben ajánljuk ha szívesen végez vízszerelési munkákat, és van már tapasztalata ezen a téren! Egy kis alkatrész meghibásodás  egy otthoni házilagos nem megfelelő csere sokkal nagyobb kárt okozhat, és a pár ezer forintos munka és anyagköltség több tízezer forintosra emelkedhet, mire egy szerelő megnézi és megjavítja a hibát, cseréli a hibás alkatrészt.

Nagyon fontos tanács:

Csak abban az esetben kezdjen bele a javításba, ha biztos magában és abban hogy nem okoz nagyobb kárt a tartályban és az alkatrészekben.

A wc alkatrészei, mint shell szelep, wc öblítő szelep, wc tartály töltő szelep, mozgó alkatrészek, leeresztő szelep, öblítő szelepre gumi membrán, tömítés,nyomógomb, öblítőkar, öblítőcső  stb. nagyrészt javítható, cserélhető alkatrészek. Az alkatrészek karbantartása, javítása akár házilag is megoldható,
fontos figyelni arra hogy minden javítás előtt történjen meg a wc tartály előtti sarokszelep vagy vízelzáró elzárása!

Mindig új és a wc tartály típusának megfelelő alkatrész vásároljon, ne próbálja meg nem odaillő alkatrészre cserélni, vagy házilag módosított esetleg készített alkatrésszel pótolni a hibás részt.

A különböző wc tartályok esetében eltérő, hogy milyen alkatrészek szükségesek, és mik azok amik egyáltalán cserélhetőek.

Milyen wc-k , wc tartályok kaphatóak ma?

  • Hagyományos Wc tartályok
  • Öblítő szelepes wc-k
  • Beépített wc tartályok
  • Monoblokkos wc tartályok

 

Tornyosulnak otthon a megoldandó feladatok? Örülne ha a wc hibákat más oldaná meg Ön helyett? Amennyiben Wc-je elromlott, hibás, javításra, szerelésre, cserére szorul, és  úgy dönt, hogy szakembert keres:

Várjuk hívását! Segítünk!

Időpont egyeztetés:

Mikimester:  0620-549-9584mikimester logo
e-mail: mikimester@mikimester.hu

kiszállási információk